Mahmoud: “Hier zorg ik voor de hele administratie”

Wie?
Mahmoud Zouriky (37)
Functie?
Financieel medewerker
Waar?
Haarlem
Sinds wanneer?
Sinds oktober 2020

Ook in coronatijden nemen wij mensen aan. Ons werk gaat gelukkig gewoon door en we vinden het belangrijk dat de afstand tot de arbeidsmarkt niet nog groter wordt. Vandaag willen we je graag voorstellen aan Mahmoud. Hij werkte in Syrië als accountant en wil dat hier weer worden.

“Bijna vijf jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen. Eerst moest ik de Nederlandse taal leren, daarna heb ik een opleiding basiskennis boekhouden gedaan en het praktijkdiploma boekhouden gehaald. Daarna heb ik bij twee accountancykantoren gewerkt. Door de gekke tijden is mijn contract niet verlengd, dus moest ik een nieuwe uitdaging zoeken. Gelukkig ben ik bij MEO terechtgekomen!

Het is mijn doel om straks op hetzelfde niveau te werken als vroeger. Op dit moment werk ik als financieel medewerker en dat is logisch, want ik moet het stap voor stap doorlopen. Ik heb in Syrië de universiteit afgerond, maar je gaat niet zomaar van een land naar een ander land en daar als accountant werken. Je moet rekening houden met de belastingregels en taal van dat land. Ik moest eigenlijk opnieuw beginnen.

Ik heb meer dan 100 keer gesolliciteerd. Daarna heb ik een paar sollicitatiegesprekken gehad. Toevallig hoorde ik op het moment dat ik bij MEO mocht komen ook van andere bedrijven dat ik daar mocht starten. Maar bij MEO werk ik meer met accountancy dan bij die andere bedrijven. Daar moest ik alleen facturen verzorgen, hier zorg ik voor de hele administratie. Ik doe van alles wat.

Ik ben trots dat ik bij MEO mag werken. Ik vind de sfeer prachtig hier: er werken leuke mensen en iedereen is open. Het is voor mij een heel mooie ervaring en het staat netjes op mijn cv.”