MEO feliciteert winnaars NHN Business Awards

Wij feliciteren Vomar Voordeelmarkt, Karsten Tenten, Turn-over en A.F. Vrij Zijn Theater met hun winst tijdens de [url=https://www.nhn-businessawards.nl/]NHN Business Awards[/url]. De finale van de grootste ondernemersverkiezing van Noord-Holland Noord vond donderdag 29 november plaats in de Cultuurkoepel in Heiloo. Hoewel wij finalist waren in de categorie MKB Midden, grepen we net naast de prijzen.

In totaal waren twaalf ondernemingen uit Noord-Holland Noord genomineerd voor de NHN Business Awards, in vier categorieën: MKB Klein, MKB Midden en Grootbedrijf en de speciale thema-categorie Leisure. In de categorie MKB Klein is Turn-over uitgeroepen tot winnaar, in de categorie MKB Midden Karsten Tenten en de Award voor MKB Grootbedrijf is naar Vomar Voordeelmarkt gegaan. A.F. Vrij Zijn Theater mocht de Leisure Award in ontvangst nemen. Dubbele winnaar was Karsten Tenten; zij hebben naast de MKB Midden award ook de Publieks Award gewonnen.

De ondernemingen zijn bezocht door de tien juryleden, die de finalisten hebben beoordeeld op zes criteria: duurzaamheid, regionale betrokkenheid, vernieuwing, bedrijfsrisico, concurrentiepositie en inspiratie. Een pitch van twee minuten op de finaleavond zelf vormde het laatste cijfer op het juryrapport.

Grote eer

MEO en Snaas Metaalwaren waren samen met winnaar Karsten Tenten genomineerd in de categorie MKB Midden. Eigenaar Joost van der Burght: “Het is absoluut geen schande om van Karsten Tenten te verliezen. De onderneming is al tientallen jaren actief en heeft zichzelf in al die tijd meer dan bewezen. Ook Snaas Metaalwaren bestaat al decennia, terwijl wij natuurlijk nog maar net komen kijken: we zijn pas in 2011 van start gegaan. Dat we nu al als middelgroot bedrijf als finalist tussen deze twee prachtige ondernemingen mogen staan, is een grote eer en belooft veel voor de toekomst. Dat is vooral te danken aan onze medewerkers en leerlingen, waarvan er maar liefst 35 naar de finaleavond zijn gekomen. Zij zijn uiteindelijk degenen die MEO maken tot wat het is. Beperking of niet, dankzij hun talenten hebben we ons op dit podium mogen meten met die fantastische andere finalisten. Daar ben ik ongelooflijk trots op.”

Pitch Award

Op de avond zelf vielen we niet in de prijzen, maar 18 december kwam er spontaan een delegatie van de jury langs op ons kantoor in Alkmaar. Zij overvielen Joost met een nieuwe prijs: de award voor de beste pitch.

De jury: “Alle 12 pitches waren geweldig, maar de pitch van Joost van der Burght van MEO was volgens de juryleden de beste. Helaas werd MEO op puntentotaal ingehaald door Karsten Tenten, die met de prijs voor MKB Midden naar huis mocht. Daardoor ontstond het idee om vanaf komend jaar een extra Award uit te reiken, namelijk voor de beste pitch. De NHN Business Awards 2019 zullen daarom deze extra Award krijgen, maar we vonden dat Joost de Pitch Award dit jaar zeker heeft verdiend.”

Wij zijn erg blij met deze bijzondere award!