Restyle jouw website

Weet je het antwoord op het volgende raadsel: hoe kan een website werken en tegelijkertijd niet werken? Stel: je website ziet er tiptop uit en is functioneel helemaal in orde, maar toch wordt je doelgroep niet optimaal bereikt. Dan kan een restyling wel eens de oplossing zijn.

Een goede website sluit zo goed mogelijk aan op de wensen van de doelgroep. Om die reden heeft de Endometriose Stichting onlangs aan ons gevraagd of we een nieuwe website konden ontwerpen (zie de onderstaande afbeelding). We hebben binnen het nieuwe ontwerp voor duidelijkere menuknoppen gekozen en de website is responsive gemaakt. Daardoor kan eenvoudig content aangepast of toegevoegd worden aan de website en komen die wijzigingen goed tot hun recht op alle schermen. Of bezoekers de website nu op een computer, telefoon of tablet bekijken.

Meten wat werkt

Als onze klanten al een online marketing-pakket bij ons afnemen, dan kan dit gecombineerd worden met webdesign. Voor de Endometriose Stichting hebben we een online marketingonderzoek uitgevoerd om de meestgebruikte zoekwoorden met betrekking tot endometriose te achterhalen. Op die manier konden we achterhalen welke zoekwoorden de doelgroep gebruikt om informatie over endometriose op te zoeken. Deze woorden hebben we verwerkt in de menuknoppen, zodat bezoekers van de nieuwe website sneller bij de gewenste informatie uitkomen.

Een nieuwe website, hoe gaat dat?

Als wij een nieuwe website voor een klant maken, dan houden we het ontwikkelproces graag zo simpel en duidelijk mogelijk. Dat proces ziet er als volgt uit.

1. De klant maakt alle wensen voor de nieuwe website aan ons kenbaar
2. Wij doen (op verzoek) aanvullend online marketingonderzoek
3. We nemen ons advies voor de website met de klant door
4. We maken een schets van de nieuwe website
5. De klant geeft feedback op de schets, totdat deze naar wens is
6. We bouwen de website
7. De klant geeft weer feedback op de website, totdat deze naar wens is
8. We vullen de website met content
9. De klant geeft een laatste keer feedback, totdat alles naar wens is
10. We lopen alles nog eens na en zetten daarna de website live

Overweeg je een restyling van jouw website? Neem dan gerust contact met ons op.

Het is uiteraard niet verplicht om ook een online marketingonderzoek uit te laten voeren. Wel kunnen we dat van harte aanraden. Want een goede website voldoet niet alleen aan de wensen van jou als klant, maar ook aan de wensen van je doelgroep.