Social return

Social return.
Van verplichting naar verrijking

Ondernemers hebben steeds vaker te maken met voorwaarden voor social return. MEO kan er op verschillende manieren voor zorgen dat deze verplichting voor jouw onderneming een verrijking wordt.

Meer en meer overheidsorganisaties nemen in hun aanbestedingsvoorwaarden een social-returnverplichting op – ook wel Social Return on Investment (SROI) genoemd. Dit houdt in dat bedrijven die zaken doen met de overheid zich inzetten om banen, leerwerk- en stageplekken te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo wil de overheid bevorderen dat mensen die een arbeidsbeperking hebben, of die al lange tijd werkloos zijn, weer een kans krijgen op de arbeidsmarkt.

SROI kan een meerwaarde zijn in veel maatschappelijke uitdagingen

– Joost van der Burght

WAT IS SOCIAL RETURN?
Toch handig om te weten

Meer en meer overheidsorganisaties nemen in hun aanbestedingsvoorwaarden een social-returnverplichting op, ook wel Social Return on Investment (SROI) genoemd. Maar wat is dat precies? En wanneer heb je die verplichting?

SROI-INVULLING DOOR SOCIALE INKOOP
Hoe werkt dit

Niet elke organisatie kan zijn SROI-verplichting invullen met het bieden van kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom is het fijn dat de meeste gemeenten ook opties bieden om sociaal ingekochte diensten en producten af te schrijven van de social-returnverplichting.

VERSCHILLEN DE REGELINGEN PER GEMEENTE?
Helaas, makkelijker kunnen we het niet maken

De regels voor het invullen van je SROI verschillen per gemeente. Heb je hier vragen over, dan is het altijd makkelijker om even contact te hebben. Er zijn ook verschillende gemeenten waarvan we weten dat inkopen bij MEO erkend wordt als invulling van de SROI.

Waar we trots op zijn
Meest recente projecten

social return
Daag ons maar uit

Kunnen jullie op tegen de kwaliteit van mijn huidige leverancier? Kunnen jullie dezelfde prijzen bieden? Wij denken van wel, maar een goed gesprek kan geen kwaad. Neem contact op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.