SROI Den Haag

Social return in Den Haag: jouw klantcontact- centrum bij MEO

Wil jij een deel van de opdrachten voor jouw onderneming of organisatie inzetten om in Den Haag banen te creëren voor mensen met een arbeidshandicap? Omdat je dat zelf belangrijk vindt? Of vanwege een social return-verplichting, bijvoorbeeld omdat je een opdracht voor de gemeente Den Haag uit gaat voeren?

In Den Haag kun je invulling geven aan jouw SROI-verplichting door bij MEO diensten in te kopen. Schakel ons sociale klantcontactcentrum (kcc) in Den Haag in als hét servicegerichte aanspreekpunt voor jouw klanten of leden!

Ons kcc betekent voor jouw organisatie:

  • Vriendelijke, professionele medewerkers die je klanten of leden te woord staan.
  • Zowel telefonisch als schriftelijk via e-mail en sociale media.
  • Geen investeringen in faciliteiten als kantoorruimte, computers en telefoons.
  • We houden je op de hoogte van veelvoorkomende vragen of klachten.
  • Eventueel aanspreekpunt voor betrokken fabrikanten en verkooppunten.

Door met MEO een samenwerking aan te gaan, draag je direct bij aan de betaalde banen die we creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook met andere diensten is het invullen van social return mogelijk. Kijk hier voor ons totale aanbod.

Zo werkt het

Een opdracht voor de gemeente Den Haag wordt uitgevoerd met overheidsgeld. Bij de besteding hiervan, zijn duurzaamheid en sociale inclusie belangrijke factoren. De gemeente wil daarom dat 5% van iedere opdracht met een inschrijfsom vanaf €221.000,- wordt besteed aan het creëren van meer werkgelegenheid, ook wel social return genoemd.

Deze vraag kan ingevuld worden door zelf een baan of opleidingsplek te bieden. Als dit niet mogelijk is, biedt de gemeente ook andere mogelijkheden. Zo kun je onder meer ook invulling geven aan je social return door producten of diensten in te kopen bij sociale ondernemingen die door de gemeente erkend zijn.

MEO is zo’n erkende sociale onderneming die lokaal SROI creëert. Dit betekent dat je in Den Haag 100% van de social return die voortkomt uit een samenwerking met MEO, af kunt boeken op je eigen SROI-verplichting. Jouw opdracht draagt in Den Haag dus direct bij aan betaalde banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt!

Kijk voor meer informatie over social return in Den Haag op denhaag.nl.